1.500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ÜCRETSİZ
ROVE YAYINEVİ
KÜTÜPHANE DOSTU
|
Kargom Nerede?

Silivrim Kaymak!

Orijinal fiyat: 480,00₺.Şu andaki fiyat: 360,00₺.

3 adet stokta

Yayınevi

Yazar

Cilt

Tür

Yayın Dili

Türkçe

Baskı Sayısı

4. Baskı

Baskı Tarihi

Mayıs 2023

Sayfa Sayısı

375

Baskı Boyutu

13,50 x 21,00 cm

Kağıt Cinsi

1. Hamur

Stok Kodu

9789750812767

Silivri ateş yoğurdu, Kanlıca yoğurdu, Trabzon’un külek yoğurdu, Bolu’nun keşi, Kilis Yörük yoğurdu, Tatar kozalak yoğurdu, Denizli’nin yanık yoğurdu, Burdur’un kese yoğurdu, Beşikdüzü’nün yoğurt kesmesi, Sivas’ın peskütanı, Kars’ın kremalı kurutu, Hatay’ın tuzlu yoğurdu, Gesi’nin dorak yoğurdu, Muğla’nın kırktokmağı… “Silivrim Kaymak!” Türkiye’nin Yoğurtları Edirne’den Batman’a, Eskişehir’den Gaziantep’e yurdumuzun her yöresinde üretilen, tüketilen, kimi zaman yemeklere eşlik eden, lezzete lezzet katan, kimi zaman ilaç olup hastalara şifa veren, yeri geldiğinde çorba olup karın doyuran, ayran olup serinleten “milli yiyeceğimiz” yoğurdun geçmişten modern zamanlara uzanan evrelerini, katettiği yolu izliyor. Artun Ünsal daha önce Süt Uyuyunca, Nimet Geldi Ekine ve Ölmez Ağacın Peşinde’de peynirin, ekmeğin ve zeytinin kültür tarihimizdeki yerini anlatmıştı. Silivrim Kaymak!’ta da soframızın vazgeçilmezi, ömür uzatan yoğurdu ele aldı. “Silivrim Kaymak!” — Türkiye’nin Yoğurtları’na Cemal Emden fotoğraflarıyla katkıda bulundu.

Yayınevi

Yazar

Cilt

Tür

Yayın Dili

Türkçe

Baskı Sayısı

4. Baskı

Baskı Tarihi

Mayıs 2023

Sayfa Sayısı

375

Baskı Boyutu

13,50 x 21,00 cm

Kağıt Cinsi

1. Hamur

Stok Kodu

9789750812767