1.500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ÜCRETSİZ
ROVE YAYINEVİ
KÜTÜPHANE DOSTU
|
Kargom Nerede?

Soframda Anadolu – Doğu Anadolu Yemekleri

Orijinal fiyat: 975,00₺.Şu andaki fiyat: 731,25₺.

1 adet stokta

Yayınevi

Yazar

Cilt

Tür

Yayın Dili

Türkçe

Baskı Sayısı

1. Baskı

Baskı Tarihi

2015

Sayfa Sayısı

434

Baskı Boyutu

20,00 x 23,00 cm

Kağıt Cinsi

Kuşe

Stok Kodu

9786051069470

Doğu Anadolu’da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde bekletilir, hafif ıslatılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir’in ceviz sulusu da, Eğin’in yumurtalı tiridi de, Kemah’ın cıvırlası da böyle yenir. Tanıtım Metni

Yayınevi

Yazar

Cilt

Tür

Yayın Dili

Türkçe

Baskı Sayısı

1. Baskı

Baskı Tarihi

2015

Sayfa Sayısı

434

Baskı Boyutu

20,00 x 23,00 cm

Kağıt Cinsi

Kuşe

Stok Kodu

9786051069470